Resultaten MAMA-project

11 jul 2021

Mama project 2

Met de steun van de Provincie Vlaams-Brabant werd ons project in het kader van de strijd tegen ondervoeding van kinderen < 5 jaar, sedert November 2019 aanzienlijk uitgebreid. Vier MAMA’s (Mothers Against Malnutrition Associations) werden heropgetart, 10 nieuwe associaties werden opgericht. Alle 14 kregen steun door hen landbouwterreinen ter beschikking te stellen, werktuigen, zaden en mest te kopen voor hen, en geregeld te vergaderen met het bestuurscomité van elk van deze MAMA’s (leden  door hen zelf verkozen). 

Einde Juni 2021 werd een bilan opgemaakt. Bij de (her)start traden in totaal 283 moeders toe tot hun MAMA omdat hun kind < 5 jaar ondervoed was op dat moment, inclusief 5 moeders met een tweeling. In de loop van het project zijn daar 52 extra moeders bijgekomen. In totaal bereikten we dus tot hiertoe 340 kwetsbare kinderen onder de 5 jaar in het kader van het MAMA-project. 

Van de 303 moeders die reeds meer dan 11 maand lid zijn van een MAMA zijn er nog amper  11 kinderen (= 3.6%) ondervoed. 

Sedert de start van dit project zijn er slechts 81 moeders die hun MAMA verlaten hebben. Meer dan 70% besloot in de associatie te blijven, alhoewel voor bijna allen hun kind niet langer ondervoed is. Zij betekenen ook een sterke aanmoediging voor “de nieuwkomers”. 

Hiermede is de subsidiëring door de provincie Vlaams-Brabant zeer succesvol afgesloten. De bedoeling is dat deze MAMAs uiteindelijk zelfstandig kunnen voortbestaan om de levensomstandigheden van hun leden duurzaam te verbeteren. Maar zover zijn we nog niet. We kijken uit naar extra sponsors voor de voortzetting van ons MAMA-project.

Mama project 1

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *