Lancering MASCOT Project

27 feb 2021

Mascot Project

Op 27 februari 2021 werd ons nieuwe project (MASCOT) gelanceerd op de Cyendajuru Primary School. Onze NGO ondertekende het MoU samen met de directeur van CPS en Robert Bayigamba, CEO van “Centre for Global Sports Africa”, in aanwezigheid van de Executive van SIMBI Sector.

Lucas Cannoot van CGS gaat vanaf zaterdag 7 Maart drie docenten van CPS opleiden tot goede voetbal- en persoonlijke ontwikkelingscoaches. De leerkrachten van CPS selecteren 35 leerlingen (in de leeftijdscategorie 6-11 jaar) met de meeste leermoeilijkheden op school en die opgroeien in kansarme gezinssituaties. Door middel van sportieve activiteiten leren ze teamwork, fair play, regels en respect voor elkaar, samenwerking, discipline, doorzettingsvermogen en tolerantie. Sport draagt ​​ook bij aan fysieke fitheid, het bestrijden van niet-overdraagbare ziekten en het bevorderen van een positieve geestelijke gezondheid, cognitieve ontwikkeling en zelfvertrouwen. De verwachte resultaten zijn: betere schoolresultaten, minder schooluitval en een betere toekomst voor deze meest kwetsbare kinderen. Na 12 weken wordt een nieuwe groep van 35 kinderen geselecteerd. MASCOT staat voor: Minors Acquiring Self-Confidence Over Time.

Met dank aan Lions Club Ysedal en allen die een kalender gekocht hebben van de Mondiale Raad van Mechelen voor de financiële steun.

PS: de 35 voetbalhesjes worden geproduceerd in het naaiatelier van Chez Marraine.

Mascot Project

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *