De Warmste Week

23 sep 2019

Warme oproep aan allen die onze sociale crèche in Butare (Rwanda) willen steunen. Wie kan en wil onze Warmste Week mee voorbereiden?

De stortingen in het kader van Music for Life zullen gaan naar de verdere uitbouw van een tijdelijk opvangcentrum voor moederloze baby’s (moeder overlijdt tijdens de bevalling, vondelingen, moeder heeft zware mentale problemen) alsook van de baby’s van arme tienermoeders in Butare, Rwanda (District HUYE).

Onze vzw zet zich vooral in om de moeder- en kindersterfte in Rwanda te helpen verminderen. Ze is verder ook actief voor het verbeteren van de hygiene in gezondheidsinstellingen in het zuiden van Rwanda, het opvolgen van prematuren in die regio, het bevorderen van de toegankelijkheid tot lager onderwijs voor de armste gezinnen in één sector, het bestrijden van ondervoeding van jonge kinderen, etc…

Waar gaat de opbrengst naartoe?

Wij zijn dit jaar gestart met een “sociale” crèche = opvang gedurende de weekdagen van baby’s van zeer arme tienermoeders, en met het financieel ondersteunen van deze moeders zodat zij een beroepsopleiding kunnen volgen om binnen 1 jaar een zelfstandige praktijk te kunnen starten als naaister, borduurster, etc… Het ingezamelde geld zal bijdragen om deze activiteit volgend jaar voort te zetten en verder uit te bouwen door het financieren van de opleiding van andere tienermoeders, van de uitrusting en materiaal om hun beroepsactiviteit op te starten en van het opvangen van hun baby’s tijdens hun opleiding.

1 Reactie

  1. Iris

    Het ziekenhuis van Tielt organiseert een 10 daagse voor verschillende projecten tijdens de warmste week.
    Impore werd ook opgenomen in dit initiatief!

    Voor meer info fb: sint Andriesziekenhuis Tielt

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *